Meteen naar de inhoud
Home ยป Nieuws ยป Afgelast: 4 mei Herdenkingsvlucht

Afgelast: 4 mei Herdenkingsvlucht

===== ๐€๐Ÿ๐ ๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ =====
๐ˆ๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐š๐ง๐ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ž ๐ฌ๐ฅ๐ž๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐ฐ๐ž๐ž๐ซ๐ฌ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฐ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง๐š๐ฏ๐จ๐ง๐ ๐ก๐ž๐›๐›๐ž๐ง ๐ฐ๐ž ๐ก๐ž๐ฅ๐š๐š๐ฌ ๐›๐ž๐ฌ๐ฅ๐จ๐ญ๐ž๐ง ๐๐ž ๐ก๐ž๐ซ๐๐ž๐ง๐ค๐ข๐ง๐ ๐ฌ๐ฏ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ก๐ญ ๐š๐Ÿ ๐ญ๐ž ๐ ๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ž๐ง.

In de avond van 4 mei, tijdens Nationale Dodenherdenking, voeren historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe een speciale herdenkingsvlucht uit.

De weersverwachting is niet gunstig, dus alles is onder voorbehoud. Houd onze Facebook of X/Twitter in de gaten voor het laatste nieuws.

De vliegtuigen vertrekken van Breda International Airport, waarna de route leidt over diverse herdenkingsplechtigheden.
Traditioneel vliegt de formatie om 20:02 uur langs Kasteel Beverweert bij Werkhoven, als indrukwekkend eerbetoon aan Rรฉgis Charles Deleuze. Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Rรฉgis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Onderweg op route worden ook andere monumenten en herdenkingspunten gepasseerd: Giessenburg (vliegeniersmonument), Meerkerk, Leerdam (oorlogsmonument), Schalkwijk, Vianen (oorlogsmonument), Hei- en Boeicop Papendrecht.