Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Fly-by Rucphen 22 juni

Fly-by Rucphen 22 juni

Op donderdag 22 juni worden in een groots opgezette herdenking in de gemeente Rucphen drie crash-monumenten ceremonieel onthuld. Deze herdenking en de monumenten zijn een initiatief van de Stichting Rucphen Toen en Nu. Speciaal voor deze gelegenheid zal Vliegend Museum Seppe met enkele historische vliegtuigen om 12:00 uur een fly-by maken over het stadhuis van Rucphen.

De datum van de herdenking is niet toevallig gekozen. Op 22 juni is het namelijk precies 80 jaar geleden dat (in 1943) een Canadese Halifax-bommenwerper werd neergeschoten bij Rucphen. De piloot, Sgt. C.R. Pearce en de zes overige bemanningsleden kwamen hierbij om het leven.

Naast deze crash, kwamen een jaar later nog twee geallieerde vliegtuigen in de gemeente Rucphen neer: een P-51 Mustang en een Halifax III-bommenwerper, waarbij drie inzittenden omkwamen.
Ook voor deze crashes worden monumenten onthuld.