Meteen naar de inhoud
Home » Nieuws » Market Garden herdenking en museumdag

Market Garden herdenking en museumdag

Op zaterdag 17 september 2022 organiseert Vliegend Museum Seppe een Market Garden Museumdag. Een dag waarop we herdenken, maar ook een dag waarop van alles valt te zien en doen.

Market Garden & Herdenkingsvlucht

Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden de geallieerden de bruggen over de Maas, Waal en Rijn te veroveren. Deze aanval, genaamd ‘Operatie Market Garden’, startte op 17 september 1944. Honderden vliegtuigen met luchtlandingstroepen vlogen over West-Brabant in de richting van Nijmegen en Arnhem om daar parachutisten te droppen.
Om de omgekomen Market Garden-piloten te eren, organiseren we tussen 11:30 en 12:30 een herdenkingsvlucht over noord-west Brabant. Hieraan zullen meerdere historische vliegtuigen deelnemen.
Meer informatie op marketgardenseppe.nl

Deze herdekingsvlucht wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Halderberge en Steenbergen.

Museumdag

Tussen 11:00 en 16:00 is iedereen (tegen normaal toegangstarief) welkom in het museum. Naast een expositie over Market Garden staan er ook heuse jeeps uit de Tweede Wereldoorlog en geven de Dutch Polar Bears uitleg over inspanningen voor de herdenking van de bevrijding van Roosendaal.

Speciaal voor spotters is er ’s ochtends de mogelijkheid om onze vliegtuigen buiten de hangar te fotograferen. Voor meer informatie en aanmelden, zie onze speciale website marketgardenseppe.nl.

Altijd al eens in een historisch vliegtuig willen vliegen? Nu is je kans! Speciaal op 17 september bieden we die mogelijkheid. Boek snel een introductievlucht in een historisch vliegtuig.
Meer informatie: marketgardenseppe.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *