Fly-by onthulling Blenheim-monument Hoogvliet

Maandagmiddag 11 oktober houdt Vliegend Museum Seppe in samenwerking met Wings to Victory een fly-by tijdens de onthulling van een monument voor twee gevallen RAF-bemanningsleden in de Tweede Wereldoorlog.

Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de RAF-piloot Michael Anderson (23) en zijn boordschutter Herbert Hawkins (27).
Zij maakten onderdeel uit van het 600 squadron ‘City of London’.

Op 10 mei 1940, enkele uren na het begin van de Tweede Wereldoorlog werden zes Bristol Blenheim bommenwerpers, die waren omgebouwd tot jachtvliegtuigen, ingezet voor een aanval op het Rotterdamse vliegveld Waalhaven. Daar waren op dat moment Duitse troepen geland. De Duitse luchtlandingtroepen met hun Junkers Ju-52 vliegtuigen werden echter geëscorteerd door Messerschmitt Me 110 jagers.

Tussen 13:00 en 13:30 raakten de Blenheims verwikkeld in een luchtgevecht met de Bf 110’s in de omgeving van Hoogvliet. Vijf van de zes Blenheims zijn hierbij neergeschoten.
Eén van deze toestellen was de L1515 met Anderson en Hawkins, die neerkwam op de Meeuwenplaat in Hoogvliet.

De fly-by vindt plaats om 14:15 uur met een Auster V en een Piper Super Cub. Uiteraard zijn we hierbij afhankelijk van het weer.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .