Vliegend Museum voert herdenkingsvlucht uit tijdens Nationale Dodenherdenking

Museumvliegtuigen maken zich klaar voor de Memorial flight van 2014

In de avond van zaterdag 4 mei 2019, tijdens Nationale Dodenherdenking, voeren historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe een herdenkingsvlucht uit.

De formatie bestaat uit een Tiger Moth, een Stearman, enkele Piper Cubs en een DHC-1 Chipmunk. De Tiger Moth en Stearman hebben daadwerkelijk in de Tweede Wereldoorlog dienst gedaan als lesvliegtuig in respectievelijk Engeland en de Verenigde Staten.

Na twee minuten stilte zwelt het monotone geronk van vliegtuigmotoren langzaam aan en vliegt de formatie 20:02 uur langs Kasteel Beverweert bij Werkhoven, als indrukwekkend eerbetoon aan Régis Charles Deleuze. Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

De Memorial Flight voert over herdenkingplechtigheden in:

1. Werkhoven (20:02 uur)
  2. Schalkwijk (20:06 uur)
  3. Vianen (20:08 uur)
  4. Hei- en Boeicop (20:14 uur)
  5. Meerkerk (20:16 uur)
  6. Leerdam (20:20 uur)

Voor wie de indrukwekkende formatie wil zien opstijgen: vertrektijd is rond 19:15 uur vanaf Breda International Airport (Seppe).

Impressie van de memorial flight van 2015: