Spottersdag Vliegend Museum Seppe & Breda International Airport gaat door op 6 april

Spottersdag gaat door op 6 april !

Op zoek naar de perfecte foto van een 80 jaar oude Tiger Moth of een Boeing Stearman platen zoals jij dat wil? Dan kan!
In het kader van het 70-jarig bestaan van Breda International Airport (Vliegveld Seppe) organiseert het Vliegend Museum Seppe een foto/spotters-event.
Op zaterdag 6 april 2019 is het terrein van Breda Airport open voor deelnemers aan ons event.

Wat valt er te zien?
De collectie van Vliegend Museum zal zoveel als mogelijk buiten de hangar worden gereden voor de ideale foto in de buitenlucht. Een aantal static kisten moeten op hun plaats blijven staan (de Me 109, de Wickson-Bensen B-8 gyrocopter, Murphy Renegade Spirit en de replica van de Wright Flyer).
Binnen kan de statische collectie met daarin verschillende typen motoren, foto’s, vliegtuigonderdelen e.d. verder worden bewonderd.
De gelegenheid wordt geboden om de meeste hangars aan de noordkant van het vliegveld te bezoeken. In het nieuwe gedeelte van Breda Airport, de zuidkant, kan o.a. de Antonov An-2 D-FAIR van CNE Air (onder voorbehoud) en een groot gedeelte van de overige vloot van CNE worden gefotografeerd. We zijn op dit moment nog bezig met het benaderen van de eigenaren van de overige hangars aan de zuidkant.

Daarnaast komt de Vliegclub Westerwolde op bezoek met een aantal clubkisten (o.a. een WT-9 Dynamic, een  Zodiac 600,  een TL Ultralight Condor, een Atec en een zelfgebouwde Kiebitz)!

Aanmelden en kosten
De kosten zijn € 15,- p.p., vooruit te betalen aan Vliegend Museum Seppe op rekeningnummer NL35INGB0009589974 met vermelding van uw naam, emailadres en “spotterdag”. De deelname kan 4 dagen van tevoren, kosteloos zonder opgave van reden, worden geannuleerd waarna het geld zal worden teruggestort op uw rekening. We gaan ervan uit dat degene die zich al opgegeven hebben, deze dag zullen bezoeken.

Op 6 april starten we met een briefing stipt om 10.45 door de voorzitter van de stichting Vliegend Museum Seppe, Hans Oortman in het Vliegend Museum (Pastoor van Breugelstraat 93E, Bosschenhoofd; parkeerplaatsen zijn in ruime mate aanwezig).

Het is het verplicht om bij het bezoek aan het vliegveld en de hangaars een veiligheidshesje aan te hebben. Als u daar zelf voor zorgt, zorgen wij voor koffie met wat erbij. Eventueel kan voor € 5,-, als souvenir een (rood) veiligheidshesje worden aangeschaft met als opdruk: “Breda Airport”.

An-2
De geplande vluchten met de An-2 tijdens de spottersdag kunnen helaas NIET doorgaan.

’s Middags zin in een hapje? Voor een klein bedrag wordt op deze dag door restaurant De Cockpit een “Spotters Lunch” verzorgd.