Vliegend Museum voert herdenkingsvlucht uit tijdens Nationale Dodenherdenking

Museumvliegtuigen maken zich klaar voor de Memorial flight van 2014

In de avond van donderdag 4 mei 2017, tijdens Nationale Dodenherdenking, voeren acht historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe en één van Wings to Victory een herdenkingsvlucht uit.

De formatie bestaat uit twee Tiger Moths, een Stearmans, en zes Piper Cubs. De Tiger Moths en Stearman hebben daadwerkelijk in de Tweede Wereldoorlog dienst gedaan als lesvliegtuig in respectievelijk Engeland en de Verenigde Staten.

De Memorial Flight voert over Werkhoven, Vianen, Hei en Boeicop, Meerkerk en Leerdam.

De formatie zal om 20:02 uur over Kasteel Beverweert bij Werkhoven vliegen, tijdens de herdenkingsplechtigheid van Régis Charles Deleuze.
Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Aansluitend vliegt de formatie door naar het herdenkingsmonument in Vianen en naar de begraafplaats van Hei en Boeicop waar een Lancaster-bemanning is begraven.

Tot slot passeert de formatie het monument bij het gemeentehuis van Meerkerk en Leerdam.

Impressie van de memorial flight van 2015: