Herdenking eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland

Op 27 juni 1909 steeg voor de eerste keer in Nederland een gemotoriseerd vliegtuig op van de Klappenbergse Heide aan de Rijsbergseweg bij Etten-Leur. Om dit moment te herdenken organiseert de Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) in samenwerking met de wandelclub ‘De Losse Feeter’, op donderdag 23 juni een historische wandeltocht.

De geplande fly past van Vliegend Museum Seppe en parachesprong van ENPC kunnen helaas geen doorgang vinden.

De wandeling begint om 18.30 uur bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66, 4876 NL te Etten-Leur en gaat vervolgens door het natuurgebied naar het ‘Vervul’ aan de Rijsbergeseweg en dan verder langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg.

De wandeltocht wordt dan vervolgd langs de Gedenknaald aan de Rijsbergseweg en vandaar weer terug naar het vertrekpunt, de Menmoerhoeve.

Iedereen is welkom, men hoeft niet in te schrijven of lid te zijn en de deelname is gratis. Een mooie gelegenheid om samen met familie, vrienden en vriendinnen deze prachtige zomeravondwandeling in het mooie buitengebied van Etten-Leur te maken. Bij terugkomst is er voor de eerste 100 deelnemers een gratis consumptie.

De lengte van de tocht is plm. 8 km.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .