Herdenkingsvlucht Guy Gibson

Drie Piper Super Cub vliegtuigen van Vliegend Museum Seppe en een Auster V van Wings to Victory hadden op zaterdag 19 september de eer een herdenkingsvlucht te mogen uitvoeren voor Guy Gibson en Jim Warwick.

Gibson was een beroemde RAF-vlieger uit de Tweede Wereldoorlog. Hij gaf in 1943 leiding gaf aan Operatie Chastise: een geheime operatie op twee stuwdammen in het Roergebied in Duitsland te bombarderen. Gibson en zijn ‘Dam Busters’ slaagden in deze missie.

Helaas overleed Gibson op 19 september 1944.  Zijn DH.89 Mosquito verongelukte nabij Steenbergen, waarbij Gibson en zijn navigator Jim Warwick omkwamen. Beide liggen begraven op het katholieke kerkhof van Steenbergen.

Sinds 2012 organiseert Wings to Victory een jaarlijkse fly-by.

 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Tiger Formation. Bookmark de permalink .