Vliegend Museum voert herdenkingsvlucht uit tijdens Nationale Dodenherdenking

Museumvliegtuigen maken zich klaar voor de Memorial flight van 2014

In de avond van maandag 4 mei 2015, tijdens Nationale Dodenherdenking, voeren acht historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe een herdenkingsvlucht uit.

De formatie bestaat uit twee Tiger Moth tweedekkers, een Stearman, Luscombe en vier Piper Cubs. De Tiger Moths en Stearman hebben in de Tweede Wereldoorlog dienstgedaan als trainingsvliegtuig. Honderden Engelse en Amerikaanse vliegers zullen op deze drie kisten hun eerste vlieguren hebben gemaakt.

De Memorial Flight voert over Werkhoven, Fort Rhijnauwen, Vianen, Hei en Boeicop, Meerkerk en Leerdam.

De formatie zal om 20:02 uur over Kasteel Beverweert bij Werkhoven vliegen, tijdens de herdenkingsplechtigheid van Régis Charles Deleuze.
Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Aansluitend vliegt de formatie door naar Fort Rhijnauwen, het herdenkingsmonument in Vianen en naar de begraafplaats van Hei en Boeicop waar een Lancaster-bemanning is begraven.

Tot slot passeert de formatie het monument bij het gemeentehuis van Meerkerk en Leerdam.