Vliegend Museum voert herdenkingsvlucht uit tijdens Nationale Dodenherdenking

De Memorial Flight van 4 mei 2014 (foto: Pieter Hoolsema)

De Memorial Flight van 4 mei 2014 boven Meerkerk (foto: Pieter Hoolsema)

In de avond van zondag 4 mei 2014 voerden zeven historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe een herdenkingsvlucht uit.

Vooraan in de formatie vlogen drie Piper Super Cubs, gevolgd door een formatie van een Stearman tweedekker met twee Tiger Moths.

De Memorial Flight voerde over Kasteel Beverweert (Werkhoven), Vianen, Hei en Boeicop en Meerkerk.

De vlucht over Werkhoven staat in het teken van de herdenking van Régis Charles Deleuze.
Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Aansluitend vloog de formatie door naar Vianen, over het herdenkingsmonument en naar de begraafplaats van Hei en Boeicop waar een Lancaster-bemanning is begraven.