110 jaar luchtvaart

IMG_4213

Vandaag, 17 december 2013, is het precies 110 jaar geleden dat de Amerikaanse gebroeders Wright geschiedenis schreven. Ze slaagden er als eerste in om met een gemotoriseerd vliegtuig het luchtruim te kiezen. Het begin van de luchtvaart!

Wil je het eerste vliegtuig, de Wright Flyer, van dichtbij bekijken? Bezoek dan het Vliegend Museum en verwonder je over het vernuft van de gebroeders Wright. Hoe ze in een windtunnel experimenteerden met kleine vleugeltjes en hoe dit resulteerde in een vliegend vliegtuig. Bekijk hoe ze ideeën uit de bruggenbouw gebruikten om de vleugels te bevestigen.

De replica in het museum is gemaakt aan de hand van bouwtekeningen van de originele Flyer uit het Smithsonian museum in Amerika.