Wintertraining formatievliegen van start

Na een geslaagd display-seizoen breekt voor de formatievliegers de trainingsperiode weer aan!  Medio oktober is  de wintertraining 2012-2013, voor beginners, gevorderden en display-vliegers weer begonnen.

Bij formatievliegen komt veel kijken.  Kunde en discipline zijn kenmerkend. Belangrijk is ook dat een groep mensen met elkaar gaat samenvliegen die vertrouwen in elkaars kunnen heeft en bereid is opdrachten van de leider zonder voorbehoud te accepteren.

Formatievliegen vergroot het zelfvertrouwen, kameraadschap en respect voor elkaars kunnen. Het gevoel na een geslaagde vlucht is overweldigend.

Al vele jaren wordt op Seppe het formatievliegen beoefend. Onder de deskundige leiding van drie of vier coaches wordt elke winter getraind. Met als uiteindelijk doel de Display Authorization, de vergunning om deel te (kunnen) nemen aan airshows. Maar bovenal staat de voldoening van het vliegen op een hoger niveau, de kameraadschap en de waardering op gelegenheden als 4 mei herdenkingen, missing man formations en dergelijke.

De trainingen vinden plaats op vrijdagmiddagen en op zaterdagochtenden (tot 14.00 uur). Er wordt geoefend met een totale vloot van 4 -5 Piper Cubs en 2 Tiger Moths.

Geïnteresseerd? Neem dan even contact op via mike@vdstraaten.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .