Expositie in het Vliegend Museum Seppe: Pinneke Busch herleeft

Op zaterdag 30 juni zal de kleinzoon van Pinneke Busch de tentoonstelling over zijn grootvader én de beginjaren van de gemotoriseerde luchtvaart in Nederland openen. Deze expositie is ingericht ter gelegenheid van het feit dat 100 jaar geleden de Roosendaler Constantijn (Pinneke) Busch vanaf de Kade met een gemotoriseerd vliegtuigje het luchtruim koos maar slecht na enige ogenblikken neerstortte.

Tijdens deze opening, om half twee ’s middags in het Museum, brengt de cast van de ROOS musicalproductie ‘Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen?‘ twee nummers uit de musical ten gehore. Bij goed weer vliegen de historische Tiger Moth vliegtuigen van het Vliegend Museum over in een zogenaamde fly-by formatie.

De voorverkoop van de toegangskaartjes voor de musical is inmiddels gestart en zijn te bestellen via schouwburg De Kring. Bezoekers van de musical krijgen op vertoon van hun kaartje tegen gereduceerd tarief toegang tot het Vliegend Museum en de expositie. Zij kunnen op woensdagmiddag en in het weekeinde in het museum terecht, maar in de zomer ook op donderdag en op vrijdag.

De opening van de expositie is voor genodigden. Het museum is dan voor publiek gesloten.