Vliegend Museum voerde herdenkingsvlucht uit tijdens Nationale Dodenherdenking

De formatie van zeven zet koers naar Werkhoven (foto: Harro Ranter)

In de avond van vrijdag 4 mei 2012 voerden zeven historische vliegtuigen uit het Vliegend Museum Seppe een herdenkingsvlucht uit.

De Memorial Flight voerde over Werkhoven (20:02), Vianen (20:08) en Heij en Boeicop (20:13). De formatievlucht werd uitgevoerd door drie Tiger Moth tweedekkers, drie Piper Cubs en een Luscombe.

De vlucht over Werkhoven stond in het teken van de herdenking van Régis Charles Deleuze.
Deze RAF-vlieger verongelukte op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Evenals vorige jaren voerde de formatie een fly-by uit boven het monument bij Kasteel Beverweert waar de herdenking plaatsvond.

Aansluitend vloog de formatie door naar Vianen (20.08 uur), over het herdenkingsmonument en naar de begraafplaats van Hei en Boeicop (20.13 uur) waar een Lancaster-bemanning is begraven.

de start van de Memorial Flight van Seppe Airport om 19:10 uur.

de vlucht, gefilmd vanuit Tiger Moth G-ADGV.