Vliegend Museum Seppe pakt uit op 14 en 15 april tijdens het nationaal museumweekend

Museumweekend

In het weekend van 14 en 15 april, vond weer het jaarlijkse nationale museumweekend plaats. Evenals vorig jaar nam Vliegend Museum Seppe hieraan deel. Dit jaar vonden meer dan 300 bezoekers de weg naar het museum.

Het museum biedt een goed overzicht van de geschiedenis van de luchtvaart vanaf de eerste vlucht van de Wright Flyer in 1903 tot heden. Alle toestellen van het museum, op de Messerschmitt Me 109 na, die nog steeds gerestaureerd wordt, zijn luchtwaardig en vliegen ook nog zeer regelmatig. In het museum zijn o.a.  drie Tiger Moths tweedekkers te zien, die wekelijks, als het weer het toelaat, formatievluchten maken en ook regelmatig in binnen-en  buitenland bij vliegshows acte de presence geven.
Naast de vliegtuigen zijn ook een aantal motoren uit verschillende periodes van de luchtvaart te bewonderen.
Tijdens het museumweekend gold een sterk gereduceerde toegangsprijs:

kinderen t/m 6 jaar gratis;
volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar: 1 Euro, inclusief 1 gratis consumptie.

De openingstijden waren op beide dagen van 11.00 tot 17.00. Bezoekers werden in groepjes  rondgeleid tussen de vliegtuigen, door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die over ieder toestel wel een aantal bijzonderheden wisten te vertellen.