Burgemeester Janssen opent tentoonstelling “Vincent in Vogelvlucht”

Burgemeester Janssen opent de tentoonstelling (foto: Vincent Roelen)

Als Vincent van Gogh nog geleefd had, hoe zou hij de eerste vlucht boven Nederland in 1909 hebben uitgebeeld?

Met die opdracht gingen  scholieren van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) aan de slag. Het resultaat: een 20-tal prachtige schilderijen.

Deze schilderijen zijn in oktober 2011 gedurende de nationale “Maand van de Geschiedenis” te bezichtigen in Vliegend Museum Seppe.

Op zaterdag 1 oktober werd de tentoonstelling op feestelijke wijze geopend door burgemeester Janssen van de gemeente Halderberge.

Aan de tentoonstelling is ook een wedstrijd verbonden. Bezoekers kunnen kiezen welk schilderij ze het mooist vinden. De winnaar krijgt een vlucht aangeboden met een van de historische vliegtuigen uit het museum.

De tentoonstelling is een initatief van het Vliegend Museum Seppe (VMS), de Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) en de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE).