Fly-by Dodenherdenking Werkhoven

Fly-by van museumkisten boven Werkhoven (foto: via Tom Ligthart)

Vier mei. Nationale Herdenking. Voor het plaatsje Werkhoven betekent dat de herdenking van Régis Charles Deleuze.

Deze RAF-vlieger verongelukt op 25 februari 1945 in zijn Hawker Tempest V jager bij Werkhoven. De Stichting Régis Deleuze herdenkt ieder jaar op 4 mei zijn overlijden.

Evenals vorige jaren voerden vliegtuigen van het Vliegend Museum Seppe een fly-by uit boven het monument bij Kasteel Beverweert waar de herdenking plaatsvond.

Aansluitend vloog de formatie door naar Vianen (20.10 uur), over het herdenkingsmonument en naar de begraafplaats van Hei en Boeicop (20.13 uur) waar een Lancaster-bemanning is begraven.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.